29. května 2011

Rýžová kaše s rozinkami a kokosem




















SUROVINY:

jemná rýžová bezlepková krupička
rýžový Zajíc
rozinky
strouhaný kokos
javorový sirup
sezamový olej
skořice

POSTUP:

V hrnečku rozmícháme rýžového Zajíce a rýžovou krupičku s vodou. Do kastrůlku dáme vařit vodu, do které přidáme rozinky. Když se voda vaří, přilijeme dohladka vymíchanou směs z hrnečku a na mírném plameni vaříme, dokud kaše nezhoustne. Nakonec vmícháme sezamový olej, kokos a skořici. Kaši podáváme teplou, zdobenou čerstvým ovocem a politou javorovým sirupem.

Neuvádím zde přesné míry, protože záleží na množství, kolik kaše chceme připravit. Vzhledem k tomu, že se jedná o postup shodný s přípravou krupicové kaše, předpokládám, že každý sám správný poměr odhadne. :)

ZDRAVOTNÍ PŘÍNOS SUROVIN:

Jedná se o chutnou variantu klasické krupicové kaše, tentokrát však v bezlepkové podobě. Kaše je hodně sytá, ale velmi lehce stravitelná. Tím, že není připravována z kravského mléka, je vhodná i pro alergiky a, z mého úhlu pohledu, je mnohem zdravější.

1 komentář:

  1. Zdravím! Před chvílí jsem kaši připravila malému k snídani a málem bych mu ji snědla. :) Malý je na bezlepkové dietě, takže máme přípravu veškerého jídla složitější, a proto přivítám každý takový recept. Díky, díky, díky! Jana

    OdpovědětVymazat